Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny

Uczniowie z Zespołu Szkół Zawodowych w Rawiczu kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w konkursie gastronomicznym zorganizowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Fundację Klubu Szefów Kuchni.

Ich zadaniem było stworzenie autorskiego przepisu kulinarnego uwzględniającego co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny, zarejestrowany lub aplikujący o rejestrację  jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Efektem udziału w konkursie jest wydanie w formie publikacji autorskich przepisów trzech uczennic obecnej klasy IV technikum.

Fot. Zespół Szkół Zawodowych w Rawiczu

Tagi:

Starostwo Powiatowe w Rawiczu
Budynek A - Rynek 17
Budynek B - Wały Jarosława Dąbrowskiego 2

Sekretariat
tel./fax: 65 546 22 11
sekretariat@powiatrawicki.pl

Punkt Obsługi Interesantów
tel./fax: 65 546 51 14
punktobslugi@powiatrawicki.pl

Godziny pracy urzędu
poniedziałek 8:00 - 16:00
wtorek - piątek 7:00 - 15:00